Wołowina z zielonej doliny
Napisano dnia: 2019-02-20 07:41:56
BYSTRZYA KŁODZKA. Dolny Śląsk chce być krainą zdrowej żywności. Jak przekonują naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu – region ma po temu doskonałe uwarunkowania. Jakie? O tym właśnie mówić się będzie podczas dwudniowej konferencji pt. „Wołowina z zielonej doliny”, która w najbliższy czwartej i piątek odbędzie się w Bystrzycy Kłodzkiej. Przewidziano wiele wystąpień naukowców i praktyków poświęconych hodowli bydła na Dolnym Śląsku i przetwórstwu mięsa wołowego.
Organizatorami konferencji są Rektor Uniwersytetu Przyrodniczego, Burmistrz Bystrzycy Kłodzkiej, Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego i Dolnośląska Zielona Dolina „Dozedo”.
Organizatorami konferencji są Rektor Uniwersytetu Przyrodniczego, Burmistrz Bystrzycy Kłodzkiej, Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego i Dolnośląska Zielona Dolina „Dozedo”.
(abc)
Komentarze:
krajanka*.dynamic.gprs.plus.pl
Czwartek, 2019-02-21 10:03
c.d
sytuacja w rolnictwie w Gminie bystrzyca Kłodzka podobna jest do sytuacji w całej Gminie--nic się nie robi tylko się udaje ,ze coś się robi.Lepsza sytuacja była w latach 80 i 90tych gdzie można było sprzedać wyprodukowane produkty.Ta konferencja odbywa się w cieniu kiedy polska wołowina jest wycofywana z zagranicy.Nikt nie wie po co władza bystrzycka robi te konferencję dla picu.
krajanka*.dynamic.gprs.plus.pl
Środa, 2019-02-20 18:45
konferencja bez sensu
nie ma większych szans ponieważ w gminie upadło totalnie rolnictwo.Nie ma zakładów ,które przetwarzałyby a nie opłacalne jest szukanie najbliższej ubojni.Wladza samorządowa nic nie zrobiła w poprzednich kadencjach to po co ta konferencja.
Dodaj komentarz